naar Home

Citaten en quotes van diverse moderne kunstenaars; Nederlands / Belgisch

Anne Bonnet

- Is totale abstractie niet iets onmogelijks, wanneer men denkt aan de immense verscheidenheid aan vormen die in de natuur aanwezig zijn? Voor mij bestaat het echte abstracte niet in het eindeloos herhalen van bepaalde geometrische vormen, maar wel in het scheppen van een nieuwe levende wereld voor elk kunstwerk.

Henri Michaux

- Ik zou het fluïdum tussen de mensen willen schilderen. Ik zou ook de mens buiten zichzelf willen schilderen, zijn ruimte schilderen. Waarom zou het beste van de mens buiten hemzelf picturaal niet communiceerbaar zijn?

Seuphor

- Ik zet een lijn, ik zet een andere lijn.. ..tussen die lijnen gaat iets aan te trillen, in de witte ruimten krijgen vormen substantie. Het ongeschrevene wordt leesbaar..

- Laten we om zoveel mogelijk misverstanden te vermijden zeggen dat de abstracte kunst de natuur niet weglaat, maar wel op een andere manier tot uitdrukking brengt.

Theo Wolvecamp (1925 - 1992)

- Ik begin met een kleurvlak, met de materie; ik weet niet waar ik heen zal gaan. Ik improviseer, en tijdens de bijna automatische handeling van het schilderen begin ik me vrij te voelen.

- De suggestie die uitgaat van de materie zet de creativiteit tot werkzaamheid aan. Het is de ontmoeting met de ruwe materie die mij de vormen en ideeën suggereert. In de stroom van een spontaan levensgevoel neemt dat wat in me leeft vorm aan. Het activeren van de scheppingsdrang zie ik als de voornaamste taak.
Naar de andere
KUNSTENAARS: